Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 & 2ας Μεραρχίας Πειραιάς

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

Μέσα από τη διαδικασία της σπιρομέτρησης,  ο/η ασθενής απλά φυσάει μέσα σε ένα ειδικό επιστόμιο το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και άμεσα σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνουμε μετρήσεις της ροής και του όγκου του αέρα στους βρόγχους καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων που μας αναδεικνύουν την αναπνευστική λειτουργία των πνευμόνων. Οποιαδήποτε δυσκολία στην είσοδο αλλά και έξοδο του αέρα στους πνεύμονες αναγνωρίζεται και μάλιστα σε ποιο επίπεδο του πνεύμονα συμβαίνει αυτό. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα λόγω του λογισμικού, να γίνει σύγκριση με την προβλεπόμενη σπιρομέτρηση που θα έπρεπε να έχει ο/η ασθενής σε σχέση με τις φυσιολογικές τιμές.
Η σπιρομέτρηση έχει βασικό ρόλο στην διάγνωση του άσθματος ενώ μπορεί να απαιτηθούν ειδικές μορφές σπιρομέτρησης ανάλογα με το ιστορικό του ασθενή. Παράδειγμα είναι το άσθμα από άσκηση που μπορεί να απαιτηθεί σπιρομέτρηση προ και μετά άθληση ή σπιρομέτρηση προ και μετά από βρογχοδιαστολή. Με αυτή τη μεθοδολογία, γίνεται αντιληπτό το άσθμα το οποίο μπορεί να υπάρχει μόνο κατά τη διάρκεια της άθλησης λόγω των αυξημένων αναπνευστικών αναγκών ενώ σε ηρεμία να μην γίνεται αντιληπτό.
Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα και πρόκληση βρογχικής υπεραντιδραστικότητας για την επιβεβαίωση άσθματος. Αυτό γίνεται με την πρόκληση μαννιτόλης που είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία όπου μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη του άσθματος από άσκηση. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής πραγματοποιεί σπιρομέτρηση και μετά εισπνέει μαννιτόλη η οποία προσομοιάζει την αιτιολογική διαδικασία που προκαλεί το άσθμα από άσκηση. Ακολούθως εμφανίζονται τα συμπτώματα του άσθματος από άσκηση και βεβαιώνεται με μια ακόμη σπιρομέτρηση. Η μαννιτόλη είναι μια αλκοόλη σακχάρου που βρίσκεται συχνά σε διάφορα φυσικά προϊόντα και κυρίως σε δέντρα, φύκη και φρέσκα μανιτάρια ενώ χρησιμοποιείται τακτικά και βρίσκει πολλές εφαρμογές στην ιατρική.
Η οξυμετρία μας δίνει πληροφορίες για την περιεκτικότητα οξυγόνου στο αίμα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αναίμακτα, απλά τοποθετώντας ένα δάκτυλο του χεριού στο οξύμετρο ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται πληροφορίες και για τον καρδιακό ρυθμό.
Έλεγχος ρινικής λειτουργίας με τη χρήση ρινομανόμετρου όπου μας δίνεται η δυνατότητα να μετρήσουμε τις πιέσεις και τη ροή του αέρα στη μύτη εντοπίζοντας τυχόν απόφραξη και μετατρέποντας σε μετρήσιμη διαδικασία αυτό που ο ασθενής περιγράφει ως “μπούκωμα”.
Η ροομέτρηση με το ηλεκτρονικό ροόμετρο πας παρέχει τη δυνατότητα με ένα απλό φύσημα από το στόμα να έχουμε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα  μετρήσεις για τη ροή του αέρα στους βρόγχους καθώς και τον όγκο του αέρα που μεταφέρεται από και προς τους πνεύμονες.

 

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας
τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000
Κινητό: 6978993748
Email: glallergy@gmail.com

Copyright © 2014 - 2022 Λούρμπας Γεώργιος. All Rights Reserved. Designed by EzStore.gr