Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 & 2ας Μεραρχίας Πειραιάς

Ατοπική πορεία

Η ατοπική πορεία

 

  1. Την ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα: πρόκειται για μια δερματίτιδα που χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και εκζεματικές βλάβες . Στο σημείο αυτό ξεκινά η ατοπική πορεία γιατί το ευαίσθητο και εκζεματικό δέρμα του μωρού λειτουργεί ως πύλη εισόδου μικροβίων αλλά και αλλεργιογόνων τα οποία αναγνωρίζονται από την άμυνα του παιδιού ως "εχθροί" και δημιουργούνται ειδικά αντισώματα υπεύθυνα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ατοπικής πορείας. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η περιποίηση του δέρματος με ειδικά καλλυντικά και διερεύνηση για τυχόν τροφικά αλλεργιογόνα για την αποφυγή της εξέλιξης της ατοπικής πορείας
  2. Την τροφική αλλεργία, συνήθως σε γάλα, αβγό, σιτηρά, ψάρι, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φρούτα.
  3. Το μεταλοιμώδες άσθμα όπου αν καιπρόκειται για ήπια μορφή "άσθματος" της πρώιμης παιδικής ηλικίας (τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνούν μέχρι την ηλικία των 10-12 ετών) στα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα ή παιδιά που έχουν γονείς με αλλεργίες, το μεταλοιμώδες άσθμα μπορεί να επιμείνει και να εξελιχθεί σε αλλεργικό άσθμα.
  4. Την αλλεργική ρινίτιδα όπου εκδηλώνονται συμπτώματα από τη μύτη με ρινική καταρροή (μύτη που τρέχει), φταρνίσματα, κνησμό και ρινική συμφόρηση (μπούκωμα)
  5. Την αλλεργική επιπεφυκίτιδα με οφθαλμικό κνησμό, ερυθρότητα και δάκρυσμα των ματιών.
  6. Το αλλεργικό άσθμα που παρουσιάζεται με βήχα, δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή)

     

    Στα παιδιά χρειάζεται να δίδουμε ιδιαίτερη προσοχή αφού χρονολογικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, αποφάσεις και ιατροφαρμακευτικοί χειρισμοί θα είναι καθοριστικοί για την μετέπειτα ζωή τους. Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι “μικροί ενήλικες” αλλά με ανάλογη επιστημονική φροντίδα. Ο Παιδοαλλεργιολόγος μπορεί να επέμβει στις διαφορετικές χρονικές στιγμές στη ζωή του ατοπικού παιδιού για να το εκτρέψει από αυτό που φαίνεται ως προδιαγεγραμμένη αλλεργική πορεία.

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας
τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000
Κινητό: 6978993748
Email: glallergy@gmail.com

Copyright © 2014 - 2022 Λούρμπας Γεώργιος. All Rights Reserved. Designed by EzStore.gr