Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 & 2ας Μεραρχίας Πειραιάς

Γνωριμία με τις αλλεργίες

Όπως είδαμε στην “αλλεργική πορεία” τα αλλεργικά νοσήματα μπορούν να έχουν μια διαδοχή στην εμφάνιση τους ενώ προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του γονιδιώματος δηλαδή του γενετικού υλικού που έχει ο κάθε άνθρωπος με το περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπτύσσεται.

Ανάλογα με το χρόνο εμφάνισης των συμπτωμάτων, οι αλλεργίες μπορεί να είναι άμεσου ή επιβραδυνόμενου - όψιμου τύπου. Στην περίπτωση που είναι άμεσες, πρόκειται για αντιδράσεις όπου το αλλεργιογόνο προκαλεί την εμφάνιση των συμπτωμάτων εντός λίγης ώρας, ακόμη και δευτερόλεπτα μετά την εισπνοή ή επαφή του με τον οργανισμό.

Η αλλεργία προκαλείται όταν ένα αλλεργιογόνο εισέλθει στον οργανισμό και ενωθεί με τα ειδικά αντισώματα για αυτό το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο (τα οποία υπάρχουν παντού στο σώμα μας). Τι είναι όμως τα αλλεργιογόνα;

Τα αλλεργιογόνα είναι ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο περιβάλλον του ανθρώπου αλλά που στα αλλεργικά άτομα έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Ατοπική πορεία ή ατοπική παρέλαση (atopic march) ονομάζουμε την πρόοδο που συνήθως ακολουθεί η εξέλιξη της αλλεργίας, όταν εκδηλώνεται με όλες τις μορφές της, από τη γέννηση ενός ανθρώπου μέχρι την ενήλικο ζωή του. Η ατοπική πορεία περιλαμβάνει, κατά χρονική σειρά εμφάνισης:


Η
αλλεργία είναι μια υπερβολική αντίδραση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, που ονομάζεται ανοσοποιητικό, σε μια ουσία που λέγεται αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα είναι ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο περιβάλλον αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ατόμων τις αναγνωρίζει ως εχθρικές οπότε και αντιδρά.

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας
τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000
Κινητό: 6978993748
Email: glallergy@gmail.com

Copyright © 2014 - 2022 Λούρμπας Γεώργιος. All Rights Reserved. Designed by EzStore.gr