Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας, τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000

 

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Αίγινας

Τελαμώνος 10, τ.κ. 18010 - Αίγινα (κάθετη στην Αφαίας)

Τηλ. Κέντρο: 2297022005

Κινητό: 6978993748    -     Email: glallergy@gmail.com

Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία

Όπως είδαμε στην “αλλεργική πορεία” τα αλλεργικά νοσήματα μπορούν να έχουν μια διαδοχή στην εμφάνιση τους ενώ προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του γονιδιώματος δηλαδή του γενετικού υλικού που έχει ο κάθε άνθρωπος με το περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπτύσσεται.

Περισσότερα...

Μορφές αλλεργίας

Ανάλογα με το χρόνο εμφάνισης των συμπτωμάτων, οι αλλεργίες μπορεί να είναι άμεσου ή επιβραδυνόμενου - όψιμου τύπου. Στην περίπτωση που είναι άμεσες, πρόκειται για αντιδράσεις όπου το αλλεργιογόνο προκαλεί την εμφάνιση των συμπτωμάτων εντός λίγης ώρας, ακόμη και δευτερόλεπτα μετά την εισπνοή ή επαφή του με τον οργανισμό.

Περισσότερα...

Τι είναι αλλεργιογόνο;

Η αλλεργία προκαλείται όταν ένα αλλεργιογόνο εισέλθει στον οργανισμό και ενωθεί με τα ειδικά αντισώματα για αυτό το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο (τα οποία υπάρχουν παντού στο σώμα μας). Τι είναι όμως τα αλλεργιογόνα;

Τα αλλεργιογόνα είναι ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο περιβάλλον του ανθρώπου αλλά που στα αλλεργικά άτομα έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Περισσότερα...

Η ατοπική πορεία

 

Ατοπική πορεία ή ατοπική παρέλαση (atopic march) ονομάζουμε την πρόοδο που συνήθως ακολουθεί η εξέλιξη της αλλεργίας, όταν εκδηλώνεται με όλες τις μορφές της, από τη γέννηση ενός ανθρώπου μέχρι την ενήλικο ζωή του. Η ατοπική πορεία περιλαμβάνει, κατά χρονική σειρά εμφάνισης:

Περισσότερα...

Τι είναι αλλεργία;


Η
αλλεργία είναι μια υπερβολική αντίδραση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, που ονομάζεται ανοσοποιητικό, σε μια ουσία που λέγεται αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα είναι ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο περιβάλλον αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ατόμων τις αναγνωρίζει ως εχθρικές οπότε και αντιδρά.

Περισσότερα...