Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας, τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000

 

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Αίγινας

Τελαμώνος 10, τ.κ. 18010 - Αίγινα (κάθετη στην Αφαίας)

Τηλ. Κέντρο: 2297022005

Κινητό: 6978993748    -     Email: glallergy@gmail.com

Αλλεργία στα ακάρεα: Από πού προέρχεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αλλεργίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινή ζωή. Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά σωματίδια που διασπείρονται στο περιβάλλον υπό μορφής σκόνης, αναπτύσσονται και αποτελούν τα κορυφαία αλλεργιογόνα. Η αλλεργία που παρουσιάζουν οι άνθρωποι είναι ουσιαστικά στα περιττώματα των ακάρεων, τα οποία μεταφέρονται μέσω της σκόνης.

Περισσότερα...

Τροφικές αλλεργίες: Πότε εμφανίζονται και τι δείχνουν;

Οι τροφικές αλλεργίες παρόλο που νομίζουμε ότι είναι κάτι που εμφανίστηκε πρόσφατα ως απόρροια της επεξεργασίας των τροφίμων και των περιβαλλοντικών αλλαγών, υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους από την αρχαιότητα κιόλας. Ο Ιπποκράτης τον 4ο π.Χ. αιώνα έκανε λόγο για αλλεργικές αντιδράσεις στο τυρί και στον οίνο.

Περισσότερα...

Άνοιξη και αλλεργίες: πώς να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα!

Άνοιξη, μια όμορφη εποχή του χρόνου που έχει συνδυαστεί και με τις αλλεργίες. Η αλήθεια είναι πως ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει αλλεργία σε οποιαδήποτε ουσία της φύσης ανεξαρτήτου εποχής του έτους, σε συνάρτηση με το γενετικό του υπόβαθρο και με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Περισσότερα...

Ακάρεα, ένας αόρατος εχθρός

Αλλεργία στα ακάρεα

Από τις πιο διαδεδομένες αλλεργίες στην καθημερινή μας ζωή, είναι η αλλεργία στα ακάρεα. Το μικρό τους μέγεθος, η εύκολη διασπορά τους στο περιβάλλον μέσα στα σωματίδια της σκόνης συνδυάζονται με τις ιδανικές, για την ανάπτυξη τους, συνθήκες που επικρατούν στα σπίτια μας και τα κάνουν να είναι στην κορυφή των αεροαλλεργιογόνων.

Περισσότερα...

Αλλεργίες της Άνοιξης...

Άνοιξη, μια όμορφη εποχή του χρόνου που έχει συνδυαστεί με τα ερωτικά εφηβικά (και όχι μόνο...) καρδιοχτύπια αλλά και με κάτι λιγότερο ρομαντικό όπως είναι οι αλλεργίες.

Η αλήθεια είναι πως ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει αλλεργία σε οποιαδήποτε ουσία της φύσης ανεξαρτήτου εποχής του έτους, σε συνάρτηση με το γενετικό του υπόβαθρο και με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Περισσότερα...

Αλλεργίες και Εγκυμοσύνη

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση εμφάνισης των αλλεργιών η οποία σε ποσοστό 20% αφορά τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Πολλές είναι οι αλλεργίες που μπορούν να μας απασχολήσουν ευρύτερα αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν να εμφανιστούν ή να επιδεινωθούν αρκετές αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα, τροφική ή φαρμακευτική αλλεργία.κ.α.

Περισσότερα...

Άσθμα

 

Το άσθμα το οποίο δεν παρακολουθείται από ειδικό ιατρό και δεν αντιμετωπίζεται σωστά μπορεί να προκαλέσει αρκετά και σοβαρά προβλήματα στην μητέρα και το έμβρυο αφού σχετίζεται με αυξημένη περινεογνική νοσηρότητα, λιποβαρή ή πρώιμα νεογνά και συγγενείς ανωμαλίες σε σχέση με μη ασθματικές εγκύους.

Περισσότερα...

Η γνωριμία με τα ακάρεα-Αλλεργικά συμπτώματα που προκαλούν τα ακάρεα-Διάγνωση της αλλεργίας

Αλλεργία στα ακάρεα

Από τις πιο διαδεδομένες αλλεργίες στην καθημερινή μας ζωή, είναι η αλλεργία στα ακάρεα. Το μικρό τους μέγεθος, η εύκολη διασπορά τους στο περιβάλλον μέσα στα σωματίδια της σκόνης συνδυάζονται με τις ιδανικές, για την ανάπτυξη τους, συνθήκες που επικρατούν στα σπίτια μας και  τα κάνουν να είναι στην κορυφή των αεροαλλεργιογόνων.

Περισσότερα...

Ήρθε η Άνοιξη...μαζί και οι Αλλεργίες

 

Την Άνοιξη κάποιοι άνθρωποι την έχουν συνδυάσει με ερωτικά σκιρτήματα και βόλτες στην εξοχή αλλά και κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα με τις αλλεργίες που τους ταλαιπωρούν. Ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει αλλεργία σε οποιαδήποτε ουσία της φύσης ανεξαρτήτου εποχής του έτους, ανάλογα με το τα γονίδια του και με το περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπτύσσεται.

Περισσότερα...

Τροφική αλλεργία

Η τροφική αλλεργία είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον άνθρωπο από την αρχαιότητα. ¨Ηδη ο Ιπποκράτης από τον 4ο π.Χ. αιώνα παρουσιάζει αντιδράσεις στο τυρί και το κρασί. Σαν νόσος μπορούμε να πούμε ότι τροφική αλλεργία και τροφική υπερευαισθησία είναι συνώνυμοι όροι και αφορούν μια ομάδα νοσημάτων που χαρακτηρίζονται από παθολογική ή υπερβολική ανοσολογική αντίδραση σε κάποιο ή κάποια τροφικά αλλεργιογόνα με κατάληξη συγκεκριμένη συμπτωματολογία.

Περισσότερα...

Μάθετε τα πάντα για τα Ακάρεα Οικιακής Σκόνης

Όταν ακούμε ότι κάποιος "είναι αλλεργικός στη σκόνη" δεν σημαίνει ότι η σκόνη του δρόμου ή η σκόνη που βλέπουμε στο σπίτι είναι η αιτία της αλλεργίας. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι με τα σωματίδια της σκόνης του σπιτιού μεταφέρονται τα περιττώματα των ακάρεων στα οποία κανείς μπορεί να έχει αλλεργία και να έμφανίζει τα συνήθη συμπτώματα που θα αναλύσουμε ακολούθως.

Περισσότερα...

Κνίδωση εκ ψύχους, ο απρόσκλητος επισκέπτης του Καλοκαιριού.

 Υπάρχουν αρκετά είδη αλλεργιών που αφορούν όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περίοδο του Καλοκαιριού, παρουσιάζει η Κνίδωση και κυρίως η “Κνίδωση εκ ψύχους” στην οποία η ονομασία αφού αφορά το ψύχος  η πρώτη μας σκέψη, μας παραπέμπει αυτόματα στο Χειμώνα αλλά την αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά το Καλοκαίρι.

Περισσότερα...

Οι αλλεργίες του καλοκαιριού. Πολύτιμες συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα

Καλοκαίρι, μία εποχή με πολλές χαρές, αλλά όχι και χωρίς προβλήματα. Οι αλλεργίες του καλοκαιριού συχνά ταλαιπωρούν, καταστρέφοντας την ηρεμία των διακοπών. Για τις αλλεργίες του καλοκαιριού ο ειδικός αλλεργιολόγος ιατρός κύριος Γιώργος Λούρμπας, μιλά στο Aegina Portal δίνοντας πολύτιμες συμβουλές.

Περισσότερα...