Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Πειραιά

Αλκιβιάδου 185 και 2ας Μεραρχίας, τ.κ. 18535 – Πειραιάς (Τερψιθέα)

Τηλ. Κέντρο: 2104288000

 

Αλλεργιολογικό Ινστιτούτο Αίγινας

Τελαμώνος 10, τ.κ. 18010 - Αίγινα (κάθετη στην Αφαίας)

Τηλ. Κέντρο: 2297022005

Κινητό: 6978993748    -     Email: glallergy@gmail.com

Αναφυλαξία

Η αντίδραση του οργανισμού σε ένα αλλεργιογόνο μπορεί να επιφέρει σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, μια μαζική απάντηση από δύο περισσότερα συστήματα του ανθρώπου όπως το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό, το γαστρεντερικό σύστημα.

Περισσότερα...

Αλλεργία σε μέλισσες – σφήκες

Η αλλεργία σε μέλισσα και σφήκα ή διαφορετικά αλλεργία στα υμενόπτερα δηλαδή στα έντομα αυτά που τα φτερά τους είναι σαν υμένες, είναι μια σοβαρή αλλεργία λόγω της ενδεχόμενης εμφάνισης αλλεργικού shock – αναφυλαξίας μετά από το τσίμπημα- νυγμό ενός τέτοιου εντόμου.

Περισσότερα...

Φαρμακευτική αλλεργία

Η συνεχής μάχη ανάμεσα στα νοσήματα και την ιατροφαρμακευτική έρευνα έχει οδηγήσει σε έναν τεράστιο αριθμό φαρμάκων προκειμένου να γίνει εφικτή η αντιμετώπιση των ασθενειών ή η διάγνωση τους (π.χ. σκιαγραφικά).

Περισσότερα...

Τροφική αλλεργία

Η τροφική αλλεργία μπορεί να διαχωριστεί σε άμεσου τύπου (με έναρξη συμπτωμάτων εντός μιας ώρας από την λήψη της τροφής) και σε όψιμου – επιβραδυνόμενου τύπου (έναρξη σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας).

Περισσότερα...

Κνίδωση - Αγγειοοίδημα

Η κνίδωση είναι μια αλλεργική αντίδραση του δέρματος που εμφανίζεται με κνησμό (φαγούρα) και χαρακτηριστικό ανάγλυφο δερματικό εξάνθημα το οποίο ονομάζεται πομφός (πετάλα, καρούλα ή καντήλα όπως το λέει ο λαός).

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2